Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dilluns, 28 de novembre del 2011

MÚSICA DE LA SETMANA: PASADENA ROOF ORCHESTRA- Lullaby of Broadway. El Swing


La Pasadena Roof Orchestra es formà l'any 1969 i s'ha dedicat durant tots aquests anys a tocar música de ball i, més concretament, a tocar Swing, que és un gènere musical que nasqué al llarg dels anys 30 als Estats Units. És una música que està escrita però hi ha una mica d'improvisació.
En aquest video veim a l'elegant ballarí Fred Astaire i a Ginger Rogers ballant Swing.

dimecres, 23 de novembre del 2011

MÚSICA DE LA SETMANA: Gioachino Rossini- La gazza ladra

Del sempre divertit Rossini l' obertura(és a dir, el començament) de l'òpera" La gazza ladra", que fa referència a un ocell, la urraca, i al so que produeix. És una música molt coneguda al igual que altres del mateix compositor: El barber de Sevilla, Guillem Tell i d'altres. De Rossini es diu que a més de la música era un gran apassionat de la gastronomia i que sols va plorar en dues ocasions: quan va morir son pare i quan se li va caure per la borda d'un vaixell un indiot trufat

diumenge, 13 de novembre del 2011

MÚSICA DE LA SETMANA: AMY WINEHOUSE- Tears Dry On Their Own



Aquí teniu a n'Amy Winehouse, que ha estat una gran cantant, encara que l'hem gaudit durant poc temps. Dins del seu espectacle, a més de les cançons, cal destacar els músics, amb una bona secció de vent formada per saxos, flauta( vent- fusta) i trompeta( vent-metall). També hi ha un petit solo de flauta cap al final de la cançó.

El segon video és una altra versió en un programa de televisió.







dilluns, 7 de novembre del 2011

MÚSICA DE LA SETMANA: GORAN BREGOVIC- Mesecina

En Goran Bregovic és un interpret i compositor bosni. A la seva musica li posarem l´etiqueta de balcànica perquè està molt influenciada per la música tradicional del països propers als Balcans(Bosnia, Bulgària, Romania, Croacia.....) En aquesta cançó, Mesecina(Llum de lluna) en Goran Bregovic està acompanyat de la seva Orquestra per a bodes i funerals. Fixeu-vos bé en gran quantitat d´instruments de vent-metall que són una mica diferents als que es trobem en les bandes d´aquí.

divendres, 4 de novembre del 2011