Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 29 de febrer del 2012

MAURICE RAVEL-BOLERO

El compositor francès Maurice Ravel, del qual han considerat alguns que la seva música era impressionista, uns altres modernista i uns altres representativa del classicisme del segle XVIIIè, és a dir, que han posat moltes etiquetes a la seva música per dir que  no pertany a un estil concret sinó que senzillament va tractar de fer música, independentment de les fonts on s'inspirava. Idò, d´aquest compositor el celebre i popular Bolero. És tracta d'un ballet per a orquestra que té com a característica  la seva senzillesa i, a la vegada i per això mateix, la seva genialitat. Sols utilitza un tema i un contratema repetits incansablement que sols canvia en l'orquestració, és a dir, pels diferents instruments que van interpretant-lo, i que cada vegada va sonant amb més intensitat(crescendo).

 He aquí dues versions: la versió original amb una guia d´audició; i una segona interpretada pel grup BLAST!, interpretada sols amb instruments de vent-metall i percussió, i que val la pena.

dilluns, 20 de febrer del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA- WHITNEY HOUSTON-GREATEST LOVE OF ALL

Com a homenatge a na Whitney Houston, una gran cantant de R&B i de soul amb una elegància exquisida a l'hora d'interpretar, aquesta preciosa balada composada per Michael Masser i que després va interpretar el guitarrista i cantant George Benson. Quina pena!

divendres, 10 de febrer del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: PIOTR ILICH TCHAIKOVSKY-CONCERT No1 PER PIANO I ORQUESTRA

Del gran compositor rus Txaikovsky, autor entre d´altres de músiques tan conegudes com El llac dels cignes, Romeo i Julieta, El capricci italià, El trencanous o la seva obra pòstuma( la darrera que va composar), la 6a simfonia" Patètica", aquest Concert No 1 per piano i orquestra. Aquest Concert que, en un principi, va dedicar al pianista Nikolai Rubistein i que va rebutjar-lo i menysprear-lo, el va dedicar a un director d´orquestra.
La celebre melodia del principi de l´obra la va agafar d´uns músics ambulants cecs que anaven per un mercat a prop d´Ucraïna. Melodia molt romàntica, per cert. No ho trobeu?

Aquest concert està interpretat per un dels millors pianistes , Daniel Barenboim.