Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dijous, 14 de març del 2013

MÚSICA DE LA SETMANA:RAY BARRETTO. LA SALSA

Així com la salsa ketxup,que tant vos agrada a molts de vosaltres, és una barreja de diferents ingredients com les tomatigues, el vinagre, el sucre i d'altres, o com la salsa ramesco o altres salses, la Salsa com a estil de música també és una mescla de diferents ritmes.
Aquest estil de música que va néixer a les illes del Carib ( Cuba, Panamà, Puerto Rico...) combina, per una part, els ritmes africans; per altra, els ritmes llatins; i per altra, els ritmes de jazz . Així, per continuar a la cuina, agafaríem la Thermomix, introduiríem aquests ritmes, pitjaríem el botó i el resultat seria una cançó de Salsa com la que avui proposam.
Si bé hi ha molts d'il.lustres músics que han interpretat Salsa com Tito Puente, Celia Cruz, Ruben Blades o d'altres, nosaltres hem triat a en Ray Barretto, al que se li coneixia com " Hard Hands" perquè tocava les congues i per tocar aquest instrument de percussió es necessita molta fortalesa als dits i als palmells, encara que qualcú també les toca amb els colzes.
Ara veurem a en Ray Barretto amb les seves congues i la seva orquestra interpretant la cançó " Indestructible". Fixeu- vos, sobretot, en la gran quantitat de percussionistes que hi ha a la seva orquestra, així com també amb la secció de vent i, per suposat, en la manera de ballar. No s'oblideu que la Salsa no sols es canta o es toca sinó que, sobretot, es balla.
CONGUES