Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dijous, 8 de març del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: FANFARE CIOCARLIA-BORN TO BE WILD

La Fanfare Ciocarlia és una fanfara, és a dir, una banda que, en principi, va néixer per fer ballar a la gent a les noces, als batejos i també als funerals. Pertanyen a l'ètnia gitana i són de Romania. Així com aquí, a les persones de raça gitana els agrada tocar la guitarra bàsicament, als que viuen a aquests països envoltats pels Balcans( una serralada enorme ubicada a l'est d'Europa), els agrada, sobretot, tocar instruments de vent- metall. Hi ha moltes bandes d'aquest estil per allà i a  la persona que toca la trompeta se li considera com un déu i se li admira moltíssim.

La cançó que aquí proposam , Born to be wild, és una de les darreres que han publicat. Està cantada en un dialecte romaní i s'ha de destacar la velocitat que agafen articulant els sons vocals i que després també agafen quan toquen els instruments. La veritat és que són molt divertits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada