Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 21 de març del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: LA BOTTINE SOURIANTE- LA GRANDE" CÔTE

La Bottine Souriante ( "La bota somrient") és un grup del Quebec, Canadà, que va néixer a l'any 1976 i que fan una música popular, mescla d'arrels celtes i de l'Acàdia, que era una colònia francesa i que abastava tres províncies del Canadà.
Aquest grup s'anomena així perquè, com podreu comprovar, el músic que toca la guitarra  du unes botes amb les quals fa una percussió constant. També  complementa aquesta percussió una al.lota que balla claqué, molt bé per cert. En aquest video però seran quatre que faran aquesta percussió amb les botes. És de destacar igualment el violí, l'acordió i la secció de vent, així com també el caràcter alegre  i festiu de la seva música. 

dimecres, 14 de març del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: WOLFANG AMADEUS MOZART-CONCERT PER A OBOÈ I ORQUESTRA

L'oboè és un instrument de la família del vent-fusta i de llengüeta doble, és a dir, que la seva embocadura està formada per dues canyes, al igual que el fagot, el corn anglès o la xeremia. En el cas dels oboistes, generalment són ells els que es fabriquen les canyes i això té la seva complexitat i, a més, és molt important per trobar la qualitat en el so.
Aquest concert (recordeu-vos que un concert és quan hi ha un o varis instruments solistes), el va composar Mozart a l'any 1777 i després el va arreglar per convertir-se en el 2n Concert per flauta.
Quant a l'intèrpret, Heinz Holliger, és un oboista suís molt conegut, que li treu un so a l'oboè deliciós.


dijous, 8 de març del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: FANFARE CIOCARLIA-BORN TO BE WILD

La Fanfare Ciocarlia és una fanfara, és a dir, una banda que, en principi, va néixer per fer ballar a la gent a les noces, als batejos i també als funerals. Pertanyen a l'ètnia gitana i són de Romania. Així com aquí, a les persones de raça gitana els agrada tocar la guitarra bàsicament, als que viuen a aquests països envoltats pels Balcans( una serralada enorme ubicada a l'est d'Europa), els agrada, sobretot, tocar instruments de vent- metall. Hi ha moltes bandes d'aquest estil per allà i a  la persona que toca la trompeta se li considera com un déu i se li admira moltíssim.

La cançó que aquí proposam , Born to be wild, és una de les darreres que han publicat. Està cantada en un dialecte romaní i s'ha de destacar la velocitat que agafen articulant els sons vocals i que després també agafen quan toquen els instruments. La veritat és que són molt divertits.