Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 10 d’abril del 2013

MÚSICA DE LA SETMANA-MÚSIQUES DEL MÓN: ITÀLIA

Un dels països  del programa Comenius on la nostra escola també hi participa és Itàlia. D'aquest país hem escollit una dansa típica d'allà de la qual ja vàrem parlar quan presentàrem la Simfonia Italiana de Mendelsshon. Es tracta de la Tarantella. El ritme d'aquesta dansa és molt animat des del principi de la cançó i, sovint, i com podreu comprovar qual l'escolteu, després de la primera meitat  va augmentant de velocitat en crescendo fins arribar al final. Aquest accelerando, i segons alguns teòrics, està relacionat amb l'aràcnid del qual prové la paraula tarantella, és a dir, de la taranta o tarántula en castellà. Potser tingui a veure a que quan et pica una taranta has d'anar corrent al metge?
El ben cert és que la tarantella que aquesta setmana vos presentam, i que és una Tarantella napolitana, és una petita joia composada per un compositor alemany, n' Athanasius Kircher, que va néixer al 1602, i que està magistralment interpretada per una agrupació italiana, L'arpeggiata. Aquesta formació utilitza instruments de l'època i així podreu escoltar: de corda pinçada, guitarres i harpa; de corda frotada, encara que aquí pince les cordes(pizzicatto), el contrabaix, i també la viola da gamba( cama en italià), i que és el precedent del violoncel; de corda percutida, és a dir, picada, aquesta mena de saltiri que toca amb aquests martellets; i, per finalitzar, i de percussió, aquestes castanyetes que li donen una gràcia molt especial a la peça.
Escoltau, si voleu, aquesta petita meravella i fins la propera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada