Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 24 d’abril del 2013

MÚSICA DE LA SETMANA- PIETRO MASCAGNI: CAVALLERIA RUSTICANA(INTERMEZZO)

Del compositor  italià Pietro Mascagni, aquest emocionant Intermezzo de l'òpera Cavalleria Rusticana.
L'òpera, com sabeu, és com a una mena de teatre en la qual els personatges, en lloc de xerrar als diàlegs, el que fan és cantar i, de vegades, també parlen.
Idò, a l'Intermezzo( o Intermedi) els cantants descansen i l'orquestra agafa tot el protagonisme sense els cantants. I aquest Intermezzo que escoltarem és una de les joies més commovedores i de més bellesa que ens ha deixat la història de la música. De tal bellesa i de tal emoció que inclús el director de l'orquestra, Georges Prêtre, sembla que s'eixuga una llàgrima en un moment de la interpretació.
S'heu de fixar també que, a l'òpera, com que els protagonistes són els personatges, és a dir, els cantants, ells són els que ocupen l'escenari i l'orquestra toca baix, al fossat. Adoneu-vos que pràcticament estan a les fosques.
Intentau treure les emocions amb aquesta música que sol anar bé.


                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada