Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimarts, 13 de novembre del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: STEVIE WONDER- I WISH

Encara que n'Stevie Wonder ha tingut entrebancs greus a la seva vida com quedar-se cec des de ben petit, orfe quan era un nin o tenir un accident de cotxe com a conseqüència del qual va estar uns dies  en coma, sempre ha mostrat en la seva música unes ganes de viure encomiables.
Per altra part, és un dels músics més genials de la història de la música i als tretze anys ja va aconseguir el seu primer èxit. A més de ser multinstrumentista, és a dir, toca diferents instruments, ha creat discs  que quedaran, probablement, com a obres mestres de la història de la música.
Un exemple clar és el disc Songs in the key of life que inclou el tema que presentam, I wish, o també Innervisions, Talking Book o d'altres.
Aquesta cançó, I wish, es va desenvolupant al voltant d'una línia de baix amb la qual s'inicia la cançó i que no abandona en quasi tota l'estona. Això en música té un nom, obstinat, que és una repetició d'un fragment rítmic o melòdic d'una manera insistent durant una cançó. Sabeu el que és una persona caparruda, no? Idò una persona obstinada seria el mateix i d'ahi el terme musical obstinat. I aquest seria un dels elements que atreuen més de la cançó: el fet que aquesta repetició constant, aquest obstinat no arribi a cansar en cap moment. Mem si sou capaços de seguir-lo?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada