Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dilluns, 26 de novembre del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA:LUCIANO BERIO-SEQUENZA V

Compositor italià que va morir al 2003, Luciano Berio està considerat com un dels compositors més importants de la música vanguardista contempòrania europea juntament amb en Luigi Nono, Karl Stockhausen i d´altres. Vanguardista perquè va  rompre amb les formes musicals més tradicionals i amb la manera de fer música (quan l´escolteu el comprovareu) i contemporani perquè va viure a una època molt recent.
En Berio era pianista però, durant la Segona Guerra Mundial va ser reclutat per al exèrcit i el primer dia, mentres utilitzava un revolver, es va lesionar a una mà i va haver de deixar de tocar el piano i dedicar-se a la composició.
Aquesta Sequenza V per a trombó sol, forma part d´una col.lecció de sequenzes ( en total són tretze d´entre cinc i deu minuts cadascuna) que cada una d´elles està dedicada a un instrument. Per escriure aquestes peces, en Berio va haver de comptar amb la col.laboració de famosos intèrprets ja que per escriure una composició per a un instrument determinat has de conèixer-lo molt bé . En aquest cas, a més, requereixen que els músics que les toquen siguin molt bons. Així veureu que, en aquesta, l´intèrpret ha d´actuar a la vegada tocant i cantant i ha de transformar la veu en un instrument i l´instrument en veu. Què complexe eh?. Si escoltau molt bé, molt bé, veureu que en un dels fragments toca i xerra a la vegada.
El trombonista és en Christian Lindberg que para l´ocasió s ha vestit de payaso perquè en Berio així ho suggeria.





Ah, i com que ahir em varen enviar aquest video i també hi ha trombons, idò també el pos. A què fins ara creieu que la vara del trombó es movia amb les mans?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada