Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dijous, 8 de novembre del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: CLAUDE DEBUSSY-CLAIR DE LUNE

Malgrat que en Claude Debussy no va destacar molt als estudis de música i que, segons diuen, era bastant indisciplinat, sí que va ser un gran pianista i compositor. Idò, d'aquest autor francès, escoltarem un dels moviments de la Suite Bergamasque ( el seu primer gran èxit). Com recordau d'altra música, la Suite és una composició instrumental que té diferents moviments(parts) i que tenen el seu origen en un ritme de dansa.
En Debussy va trencar amb el Romanticisme, que era el corrent musical que estava de moda a occident per aquella època, i el que pretenia era que el que escoltàs  la seva música sentira imatges i impressions. Per això, a n'aquest corrent musical( i que també va ser en el camp de la pintura amb Monet , Manet i d'altres) se li va donar el nom d'Impressionisme. Encara que a ell no li agradava que li incloguessin.
Mem si tot això, aquestes imatges i impressions, les sentiu en aquest deliciós Clair de Lune(clar de lluna) amb la magnífica interpretació de n'Angela Hewitt que, com podreu comprovar ella si que ho sent. Fins i tot ni tan sols un esclat d'una bombeta o qualque cosa similar que se sent cap al minut  2:35  no la fa deixar de sentir. Ni a ella ni al públic assistent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada