Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dilluns, 25 de febrer del 2013

TXAIKOVSKY- 3r MOVIMENT DE LA SIMFONIA NÚM. 6 "PATÈTICA"

Fa unes setmanes  vaig anar a escoltar a l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i una de les peces que interpretaren era aquest "obrón" que feia molt de temps que no escoltava sencer i que em va tornar a posar la carn de gallina. Per això he decidit presentar un dels moviments d'aquesta obra.
Aquesta simfònia de Piotr Illich Txaikovsky també té quatre moviments com l'Italiana de Mendelssohn que escoltarem fa poc. A diferència d'aquella que acabava en un moviment ràpid, aquesta acaba en un lent, variant  aquesta  que no havia utilitzat compositor fins aleshores. La raó principal va ser perquè quan va escriure aquest darrer moviment ja sabia que s'estava morint. De fet, aquesta obra es va estrenar nou dies abans que morís i això es nota molt. Si teniu ganes escoltau el darrer moviment  ho podreu comprovar.
Nosaltres, de tota manera, hem escollit aquesta 3a part i aquí podem escoltar el tema que l'introdueix l'oboè. Després hi ha un diàleg entre els instruments de corda i els de vent i, a poc a poc, va pujant el ritme i la intensitat fins arribar, cap al minut 5:40 on el tema el fa tota l'orquestra(tutti) i es produeix una apoteosi molt emocionant.
La versió és la del gran Herbert Von Karajan al front de l'Orquestra Filarmònica de Viena. Què la gaudiu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada