Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 6 de febrer del 2013

INSTRUMENTS: EL CLARINET




El clarinet és un instrument de la família del vent-fusta i, dins aquesta família, pertany als instruments de canyeta simple al igual que el saxo i, a diferència dels de canyeta doble com l´oboè, la gralla o el fagot.
Canyeta simple
http://manosunidasporlamusica.files.wordpress.com/2011/07/pag18d.jpg
Canyeta doble














 

Quant al material de què està fet, el clarinet normalment es fa de banús, que és una fusta de color negre. El que passa amb   la fusta és que els canvis de temperatura l´afecten molt i el clarinet es desafina una mica. El que han fet ara és provar a fer-los de resina o de plàstic. La qualitat del so no és la mateixa però.
La família dels clarinets també és molt extensa. No cregueu que hi ha un sol clarinet. Hi ha de més petits i de més grans i això, és clar, afectarà tant a l´alçada ( quan més petit sigui més agut sonarà i quan més gran, més greu) i també al timbre ( la qualitat que distingeix un so d´un altre). Així tenim el més petit que també s´anomena requint i el més gran que pot ser el baix o el contrabaix.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsmIMYeVSU3Hzyl205EVt_9CnJCv_6MRoplOff1XZPGjtzOWKdLhfXXt30mDMQOvhfAMajiXm8-vbjcNhc_MBxVRsuu8XTRGq7ZbgXzK8ELWmgmVOkdFmhHLWjvcPVq2N42Gijr4fXGv4/s748/clarinetes.jpg

El clarinet és un instrument molt versàtil ja que es poden trobar tant a una orquestra simfònica( solen haver-hi dos) com a una banda, on és l´instrument majoritari; o també en grups de música tradicional com el que vàrem escoltar en la música de la setmana dedicada a Turquia. Així mateix, el clarinet pot tocar diferents estils de música i aquí vos vaig a posar dos exemples: primerament tocant el 3r moviment del Concert per a clarinet i orquestra de Mozart ( per cert, un concert és una forma musical on hi ha un dos, tres o més solistes o protagonistes que estan acompanyats per una orquestra) i també el "Sing, sing, sing" del gran clarinetista Benny Goodman amb un estil més de jazz.
Ah! recordar-vos també que el gran Woody Allen, a més de fer pel.lícules genials, també toca el clarinet( igual no tan genialment).











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada