Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dijous, 17 de maig del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: GUSTAV HOLST- ELS PLANETES(JÚPITER)

El compositor anglès Gustav Holst  és conegut, sobretot per aquesta Suite, que és una obra musical que té diferents parts més o manco breus i que té el seu origen en els balls de l'època barroca(segle XVII).
Els Planetes, com hem dit abans, és l'obra més coneguda de Holst, la qual cosa no li agradava gens perquè pensava que altres obres seves eren millors.
Aquesta obra està formada per set moviments, cadascun dedicat a un dels set planetes( exceptuant la Terra i Plutó, que encara no s'havia descobert com a tal).
En el cas de Júpiter, que és la música que hem triat, Holst volia que representàs la imatge d'una persona sempre amb bon humor, que gaudeix de la vida,grossa i alegre.
A destacar l'entrada contundent de les trompes, que tenen molt de protagonisme i tota l'orquestració en general amb una sèrie continuada de canvis de ritme i melodia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada