Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dijous, 3 de maig del 2012

RICHARD WAGNER- OBERTURA DE TANHAUSER

Tanhauser és una òpera en tres actes que va composar integrament Richard Wagner, és a dir, va composar la música i també va escriure el llibret ( el que diuen els personatges). Què complicat , no? i quina feinada!. Però Wagner, que era un home  molt apassionat, molt treballador i també molt polèmic, va ser el defensor d´una nova concepció de l´òpera on l´orquestra té tanta importància com els cantants.
El fragment que hem escollit és el principi de l´òpera, és a dir, l´obertura( per això és diu així, perquè obri la música). També hem de dir que les obertures són instrumentals ja que els cantants no participen.
La història tracta d´un cavaller d´una llegenda popular alemanya, Tanhauser, que no va rebre el perdó del papa quan va tenir una relació d´amor amb la deesa Venus.
Quant a la música, cal destacar el tema( o leitmotiv ) amb el qual comença i que està interpretat per les trompes, els fagots i els clarinets i que al final, i d´una manera molt emotiva, reprodueixen els trombons i el vent-metall, en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada