Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 31 d’octubre del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: MÚSIQUES DEL MÓN- HONGRIA- CSÁRDÁS-VERBUNKOS

Com sabeu, el projecte de centre d'enguany té com a lema "Un poble, quatre països i el món", en el qual treballarem la convivència amb altres cultures. A tal fi, cadascun dels cicles ha triat un país del món per conèixer les seves costums, la seva gastronomia, la seva cultura... Nosaltres, des d'aquest blog, també participarem des de la vessant musical i, encara que ja hem presentat diferents músiques del món, enguany ens centrarem en la música dels països de les escoles que participen en el projecte Comenius (projecte que tracta de conèixer com gestionen el medi ambient els països participants per intentar fer un projecte comú) juntament amb la nostra.
Començarem pel país que ha escollit el 3r cicle i que és Hongria. En aquest país tenen un ball molt típic  que són les Csárdás i que les bandes romanies(d'ètnia gitana) varen popularitzar.
Una de les característiques d'aquest ball és la variació en el tempo, és a dir, en la velocitat. Comença amb un tempo lent on el violí, que pot estar acompanyat per un instrument molt conegut allà que és el címbal, interpreta una melodia molt adornada i nostàlgica. Després el tempo canvia amb un accelerando( la música cada vegada va més aviat) fins arribar a un tempo rapidíssim i on els instruments protagonistes improvisen d'una manera vertiginosa i virtuosa.
La versió que posam són les cèlebres Csárdás de Monti i estan interpretades per la Gypsy Symphony Orchestra. També vos posarem una imatge del címbal per veure si l'identifiqueu dins aquesta orquestra. A veure si us agrada.


CÍMBAL

Una altra dansa típica d'Hongria són els Verbunkos, que es tocava i ballava durant el reclutament militar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada