Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimecres, 30 de maig del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA- HOMENATGE A ROBBIN GIBB

En Robbin Gibb va morir la setmana passada i era un dels quatre germans que formaven el grup Bee Gees. Ara sols queda un, en Barry Gibb.  Eren de nacionalitat britànica, però les seves primeres cançons les varen enregistrar a Austràlia ja que la seva família es va traslladar allà.
Anys més tard tornen a Anglaterra i obtenen un gran èxit, sobretot amb la cançó Massachussets.

A l'any 1969, el grup pràcticament es desfà però a l'any següent es tornen a juntar i comença l'etapa americana. A l'any 1977 arriba l'èxit a nivell mundial amb la participació a la banda sonora de Saturday Night Fever, pel.lícula que va revolucionar la musica disco( música per ballar).
És important destacar la forma de cantar, sobretot d'en Barry Gibb, ja que cantava de falset, és a dir, canta amb una veu que no és la natural seva sinó  una veu més aguda.

Presentam quatre videos: el seu primer gran èxit, Massachussets ; dues de les cançons més conegudes dels Bee Gees i que formen part de Saturday Night Fever, Stayin' Alive i Night Fever ; i també posam un video on surt en Robbin fent una altra versió de l'Stayin'Alive en solitari i acompanyat d'una orquestra. 


dijous, 17 de maig del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: GUSTAV HOLST- ELS PLANETES(JÚPITER)

El compositor anglès Gustav Holst  és conegut, sobretot per aquesta Suite, que és una obra musical que té diferents parts més o manco breus i que té el seu origen en els balls de l'època barroca(segle XVII).
Els Planetes, com hem dit abans, és l'obra més coneguda de Holst, la qual cosa no li agradava gens perquè pensava que altres obres seves eren millors.
Aquesta obra està formada per set moviments, cadascun dedicat a un dels set planetes( exceptuant la Terra i Plutó, que encara no s'havia descobert com a tal).
En el cas de Júpiter, que és la música que hem triat, Holst volia que representàs la imatge d'una persona sempre amb bon humor, que gaudeix de la vida,grossa i alegre.
A destacar l'entrada contundent de les trompes, que tenen molt de protagonisme i tota l'orquestració en general amb una sèrie continuada de canvis de ritme i melodia.


dijous, 3 de maig del 2012

RICHARD WAGNER- OBERTURA DE TANHAUSER

Tanhauser és una òpera en tres actes que va composar integrament Richard Wagner, és a dir, va composar la música i també va escriure el llibret ( el que diuen els personatges). Què complicat , no? i quina feinada!. Però Wagner, que era un home  molt apassionat, molt treballador i també molt polèmic, va ser el defensor d´una nova concepció de l´òpera on l´orquestra té tanta importància com els cantants.
El fragment que hem escollit és el principi de l´òpera, és a dir, l´obertura( per això és diu així, perquè obri la música). També hem de dir que les obertures són instrumentals ja que els cantants no participen.
La història tracta d´un cavaller d´una llegenda popular alemanya, Tanhauser, que no va rebre el perdó del papa quan va tenir una relació d´amor amb la deesa Venus.
Quant a la música, cal destacar el tema( o leitmotiv ) amb el qual comença i que està interpretat per les trompes, els fagots i els clarinets i que al final, i d´una manera molt emotiva, reprodueixen els trombons i el vent-metall, en general.

MÚSICA DE LA SETMANA: DEEP PURPLE-SMOKE ON THE WATER

I aquesta setmana, un clàssic del Hard Rock o Heavy Metal, Smoke On The Water, d'un grup pioner: Deep Purple. Aquesta cançó va sortir publicada a l'àlbum Machine Head a l' any 1972. Després va sortir en un àlbum memorable, Made in Japan, i aquesta vegada en directe.
Aquesta cançó cont la història d'un incendi que va ocórrer al casino de Montreux durant el concert d'un altre gran músic, Frank Zappa.
El riff de guitarra, que és una frase que es repeteix sovint a una cançó, és un dels més coneguts de la història de la música i s'ha utilitzat, s'utilitza i, probablement s'utilitzarà pels que es compren una guitarra elèctrica i comencen a estudiar-la.

Aqui teniu dues versions: una que correspon a una actuació de l'any 1973 i una altra que és la versió del Made in Japan.