Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dilluns, 28 de gener del 2013

MÚSICA DE LA SETMANA: MÚSIQUES DEL MÓN-TURQUIA

Continuant amb la música tradicional que es fa als països que participen al Projecte Comenius juntament amb la nostra escola, ara és el torn de Túrquia. Com sabeu, Turquia està ubicada entre Àsia i Europa i entre tres mars: l'Egeu, el Negre i el Mediterrani. Per tant, Turquia ha estat punt de trobada de diferents cultures i civilitzacions i això, per suposat, es veu reflectit en la seva música. En aquesta es barregen influències de l'Imperi Otomà, de l'Islam i d'Europa. Per això, quant als instruments que utilitzen en la seva música, trobam, a més d'instruments del món occidental com pugui ser el violí o el clarinet, uns altres propis del món oriental. Així tenim el qanun, que se sembla a un instrument que ja varem presentar quan vàrem xerrar d'Hungria, pèrò que, a diferència d'aquell que es tocava amb una mena de martells de fieltro, aquest es toca amb una mena de pinces que es posen als dits;  el luth, que és el llaüt que nosaltres coneguem; o la baglama, que és com una guitarra però amb les cordes metàl.liques, el màstil llarg i prim i de forma arrodonida; i també instruments de percussió com la darbuka. De tots aquests instruments posam un video perquè es feu una idea més aproximada de com sonen i com són.
Primerament vos posarem un video d'unes cançons turques interpretades per un grup d'allà i que tenen, al fons, el Bòsforo i la meravellosa ciutat d'Estambul( si no heu anat vos recoman que ho feu).



Aqui teniu el qanun:

La baglama:




El luth:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada