Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dimarts, 8 de gener del 2013

RAY CHARLES-HIT THE ROAD JACK

Ja han acabat les vacances, les festes de Nadal i tots el tiberis que s'hem administrat, i nosaltres continuam en la nostra tasca. I quina millor manera que començar amb una cançó del gran Ray Charles, "Hit the road, Jack".
Ray Charles va néixer a Georgia, als Estats Units i va perdre la vista quan tenia set anys. A més de ser un gran pianista i compositor, va lluitar contra la segregació dels negres als Estats Units. Part de la seva vida està contada en una pel.lícula " Ray", que va guanyar 2 Óscars i que vos recoman veure-la.
Encara que "Hit the road, Jack" la va popularitzar Ray Charles, aquesta cançó la va composar el seu amic Percy Mayfeld que se la va deixar perquè en Ray la cantés. Aquesta peça barreja diferents estils musicals com el gospel, el blues, el jazz, el soul i també qualque cosa de pop.
Un dels atractius d'aquesta música és el diàleg que s'estableix entre Ray Charles i les veus femenines dels seu cor, The Realettes, i on també hi era la seva dona; així com l'obstinat de quatre notes descendents que es repeteix durant tota la cançó.
I també podem destacar la seva simplicitat ja que és una cançó que no és complicada ni melòdicament ni harmònicament (acords) i això encara la fa més gran. Què la gaudiu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada