Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dijous, 17 de gener del 2013

FELIX MENDELSSOHN- SIMFONIA No 4 "ITALIANA"

En Felix Mendelssohn  va ser un compositor alemany que va composar la seva primera obra quan tenia tretze anys.
Per altra part, com que era fill d´un banquer, va tenir l´oportunitat de realitzar molts viatges, però no viatges de cap de setmana com feim ara, ja que abans no hi havia avions i, per tant, quan feies un viatge ja estaves molt de temps per arribar-hi i t´havies de quedar bastant temps al destí. Això li va permetre arribar a aprendre moltes llengües, és a dir, era políglota.
 Bé idò, en un d´aquests viatges va visitar les ciutats italianes de Venècia, Bolonya i Florència, i va quedar tan fascinat i tan impressionat del caràcter de la gent ( va fer moltes núvies), de la seva arquitectura, dels seus palaus, que va decidir dedicar-li una simfonia. Per això, aquesta simfonia té el sobrenom d´ Italiana.
La simfonia és una peça musical que esta composta per a ser interpretada per una orquestra i que té diversos moviments( uns més lents i uns més ràpids). Al´època clàssica(segles XVII I XVIII) les simfonies tenien tres moviments i a partir del Romanticisme( segle XIX) els compositors varen composar simfonies que tenien quatre moviments i eren més llargs. És el cas de la Simfonia "Italiana" d´en Felix Mendelssohn que presentam. Com podreu escoltar, es tracta d´una música alegre que recorda molt a la Tarantel·la (Tarántula), que és un ball típic d´Itàlia. Gaudiu tot el que pugau!







Ah!, se m'oblidava, en Mendelssohn és el compositor d'una música molt coneguda. Vos sona?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada