Cada setmana els alumnes del CP Montaura treballam sobre una música que intentam que sigui el més variada possible ja que el repertori musical és molt ampli.Així, cada nivell treballa la música d'una manera determinada:tipus d'agrupació, estil, instruments que intervenen,sensacions que produeix, estructura...

dissabte, 20 d’octubre del 2012

MÚSICA DE LA SETMANA: LEOS JANACEK- SINFONIETTA

El compositor txec Leos Janacek va estudiar, a més de música, magisteri( per ser mestre) i, al principi, com que no tenia molts de doblers per poder comprar-se un piano, va haver de practicar sobre un teclat dibuixat sobre un cartró.
De les composicions més conegudes d´en Janacek trobam l´òpera Nenufa que, quan es va estrenar, no va tenir molt d´èxit però que, amb el temps, s´ha fet molt coneguda.
De les darreres obres d´aquest compositor està la Sinfonietta que aquí vos presentam. Es tracta d´una música que va crear inspirant-se en una banda que havia escoltat pel carrer i, a partir d´aleshores, es va decidir a  composar una fanfarria. La fanfarria, si recordau d´altres músiques que aquí hem mencionat, és una peça musical interpretada per instruments de vent-metall i percussió.
Per altra part, aquesta música va ser emprada per inaugurar un festival de gimnàstica.
En aquesta versió que aquí proposam cal destacar uns instruments que no són gaire coneguts perquè no es veuen sovint a les orquestres i que són els bombardins. Perquè es feu una idea són com tubes però més petites. A veure si els descobriu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada